PROCURILI BIZARNI DETALJI IZ ŽIVOTA PROFESORA SILOVATELJA: Bio je zagriženi arkanovac, za "svog komandanta" je organizovao...

I toliko ga je Arkanova moć opila da se, kada je ovaj osnovao Stranku srpskog jedinstva, i učlanio u nju.

  • Regija

  • 18. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 0

U životu je dobio samo jedan šamar – i to od svog oca, priznao je jednom uhapšeni reditelj i pedagog Miroslav Mika Aleksić, koji se tereti za silovanje i seksualno napastvovanje više djevojaka koje su bile polaznice njegove škole.

Batine, navodno, nije volio, kako je rekao u jednom TV intervjuu, ali jeste volio da “disciplinuje dušu”. A i one koji su dijelili šamare.

Mika Aleksić je, po sopstvenom priznanju, volio da radi isključivo sa “malim ljudima”. No, nisu mu ponekad smetali ni “veliki”.

Aleksića su poznanici i polaznici njegovo škole nazivali “komandantom” a on je bio opčinjen još jednim “komandantom”. U pitanju je takozvani komandant “Srpske dobrovoljačke garde” Željko Ražnatović Arkan koji je, kako se pričalo devedesetih po kuloarima, oduševio pedagoga i reditelja svojom “moći”.

 

alt  

Tako je bilo od njihovog prvog susreta u Tenji, gdje ga je sasvim slučajno snimao kao komandanta paravojne formacije “Srpska dobrovoljačka garda”.

I toliko ga je Arkanova moć “opila” da se, kada je ovaj osnovao Stranku srpskog jedinstva, i učlanio u nju.

Reditelju i pedagogu koji je za vikend uhapšen zbog silovanja i nedozvoljenih polnih radnji ni to nije bilo dovoljno pa se pojavio kao kandidat za poslanika SSJ-a za Narodnu skupštinu na izborima koji su održani 1993. godine. Na izbornoj listi, čiji je nosilac bio Arkan, Miroslav Aleksić bio je treći. Kraj njegovog imena stajala je godina rođenja – 1952, profesija reditelj i grad Beograd.

I ne samo to, već je bio i šef propagandnog tima Stranke srpskog jedinstva na tim izborima.

O bliskosti koju je imao sa Arkanom svjedoči i podatak da ga je ovaj angažovao i dvije godine kasnije da snima tzv. “svadbu vijeka”. Kada se Arkan ženio sa folk pjevačicom Svetlanom Ražnatović Aleksić je iznajmio čak devet kamera da zabilježe ovaj događaj.

Na toj svadbi februara 1995. godine Aleksić je rukovodio čitavim snimanjem, pokretnim kamerama, snimateljima… Navodno je sa svojim kolegama napravio 30 sati materijala, koje je kasnije izmontirao u kasetu u trajanju od 90 minuta kako bi šira javnost mogla da “uživa u svadbi veka”.


O tome koliko je bio opčinjen Arkanom svjedoči i ovo sjećanje Janka Baljka koje je podijelio na Tviteru:

– Vraća mi se film iz prošlosti. Mika Aleksić vatreni Arkanovac. Strahovito mu je imponovala moć koju je donosila blizina “komandanta”. Smjenjivali smo se u montaži u centru. Ja sam dovršavao “Vidimo se u čitulji” a on montažu Cecine i Arkanove svadbe koja se prodavala na kioscima…

Miroslav Mika Aleksić, čuveni dramski pedagog i vlasnik škole glume u Beogradu, priveden je za vikend jer ga je više djevojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. Glumica je ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61, a nakon nje, još nekoliko djevojaka su se osmjelile i ispričale šta su doživjele.

On je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu negirao krivicu. Kako saznajemo, Aleksić se tereti za čak osam krivičnih djela silovanje i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje. Određen mu je pritvor do 30 dana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...