OD ČEGA JE UMRO NAČELNIK OPĆINE FOČA-USTIKOLINA: "Nije bio pozitivan, pet puta testiran, a sada tvrde da je od korone umro"

U ranijem periodu obavljao je funkciju ministra za privredu BPK Goražde, a bio je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo te osnivač Stranke za bolje Goražde.

  • Hronika

  • 19. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 1

– Bio je pet puta testiran, pored brisa su mu vadili i krv, i nije bio pozitivan, ali su sada u Općoj bolnici 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' naveli da je umro od korone. Ako bude potrebno, tražit ćemo i obdukciju da bismo ga mogli dostojno ukopati, jer je vjerski obred drugačiji – kazao je Asim Radeljaš

Vijest da je aktuelni načelnik općine Foča-Ustikolina Esed Radeljaš preminu jučer u sarajevskoj Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, mnoge je iznenadila. Tim prije što se Radeljaš dobro oporavljao.

Radeljaš je bio hospitaliziran prije četiri sedmice, a prema saznanjima DEPO portala, osjećao se dobro sve do prije tri dana, i trebao je izaći iz bolnice. No, stanje se iznenada pogoršalo, pozlilo mu je i otkazali su mu bubrezi.

Zbog velikih zdravstvenih problema, priključen je na respirator. Uprkos velikim naporima ljekara, Radeljaš je jučer ujutro izgubio bitku za život.

No, njegov brat Asim Radeljaš u razgovoru za agenciju Fena iznosi i neke druge (nepoznate) detalje.

– Bio je pet puta testiran, pored brisa su mu vadili i krv i nije bio pozitivan, ali su sada u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ naveli da je umro od korone. Ako bude potrebno, tražit ćemo i obdukciju da bismo ga mogli dostojno ukopati, jer je vjerski obred drugačiji – kazao je Asim Radeljaš.

Naglasio je da je Esed Radeljaš imao upalu pluća i problem sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene komplikacije s kojima je izgubio bitku.

Esed Radeljaš za načelnika općine Foča u FBiH izabran je na posljednjim lokalnim izborima, održanim u novembru prošle godine.

U ranijem periodu obavljao je funkciju ministra za privredu BPK Goražde, a bio je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo te osnivač Stranke za bolje Goražde.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...