POTRES U SDP-u: Zbog loših izbornih rezultata, prvi leti Damir Mašić. Ali, nije jedini...

Na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH bit će prihvaćena ostavka Damira Mašića, koju je ponudio još prije nekoliko mjeseci na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a BiH Sarajevo. 

  • Politika

  • 19. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 0

Predsjedništvo SDP-a raspustit će KO SDP-a BiH Sarajevo i uvesti Povjereništvo. Na čelu Povjereništva mogao bi se naći Adnan Šteta, koji je i ministar u Vladi KS, ili Igor Stojanović, zastupnik u Skupštini KS. 

Povjereništva bi trebala biti uvedena u još nekim područjima, kao što su Zenica, Travnik, Bihać, u nekim organizacijama SDP-a u Tuzlanskom kantonu. 

Kada je riječ o izborima novih čelnika ovih organizacija, teško je očekivati prije jeseni bilo kakve aktivnosti s obzirom na to da se glasanje obavlja po principu jedan glas, jedan član. 

Najatraktivnija je pozicija predsjednika KO SDP-a BiH Sarajevo, a nekoliko je zainteresiranih kandidata za tu poziciju. Osim Stojanovića, jedan od kandidata bi mogao biti i Irfan Čengić, koji je na prošlim izborima izgubio od Damira Mašića. 

Pred SDP-om BiH je period unutarstranačkog pospremanja i jačanja partije kako bi na izborima 2022. ostvarili što bolji uspjeh. 

“Mi želimo 2022. godine biti, a i ovako smo najjača opoziciona partija u BiH, stranka koja je druga u FBiH i učinit ćemo sve da u onim sredinama gdje se prepoznalo da moramo napraviti veći iskorak, poput Sarajeva, Zenice, Bihaća, većih centara, Travnika, napravimo određene kadrovske promjene, dovedemo neka kadrovska osvježenja, uvesti neke ljude koji bi trebali da budu neko novo lice. Svakako da to ne znači da ćemo bilo koga šikanirati, otjerati, rastjerati. Ljudi ostaju dio tima, dio te priče, ali na neke stvari nam ukazuju građani i glasanjem”, kazao je Nikšić 15. januara najavljujući sjednicu Predsjedništva SDP-a BiH na kojoj će biti analizirani rezultati lokalnih izbora.

(NAP)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...