KOMESAR EU VARHELYI NIMALO SE NE ŠALI: "Dobro, šta je s tim Mostarom?"

"Lokalni izbori koji su održani u Mostaru prošlog decembra, bili su veliko dostignuće, ali na odgovornim institucijama je sada da završe započeti proces", kazao je europski komesar za politiku proširenja susjedstvo Oliver Varhelyi.

  • Mini market

  • 19. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 0

Komesar se oglasio na Twitteru povodom kašnjenja u potvrđivanju izbornog procesa u gradu Mostaru, istaknuvši kako bh. vlasti moraju brzo reagirati.

“Izbori koji su održani u Mostaru prošlog decembra, prvi put nakon 12 godina, predstavljaju veliko dostignuće. Stoga je od velike važnosti da nadležne institucije završe posao brzo kako bi rezultati glasanja bili ovjereni,” kazao je Varhelyi. Prema posljednjoj odluci Centralne izborne komisije, na izborima održanim krajem prošle godine, 13 mandata u Gradskom vijeću osvojio je HDZ BiH, 11 "Koalicija za Mostar", šest Bh. blok, tri HRS te Prva mostarska partija i lista "Ostajte ovdje" po jedan glas.

Uslijedile su brojne žalbe i zahtjevi za ponovno brojanje glasova, a CIK još nije potvrdio izborne rezultate.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...