UPOZORENJE NA NEHUMANE USLOVE: Veliki broj migranata i danas se kupa u rijeci Željeznici na Ilidži

Veća grupa migranata koristi kakvo-takvo januarsko sunce kako bi se okupala u ledenoj Željeznici, a koriste i dane bez snijega kako bi u vodi oprali odjeću.

  • Hronika

  • 19. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 2

Posljednji presjek Federalnog hidrometeorološkog zavoda pokazuje da su u glavnom gradu Bosne i Hercegovine trenutno -2 stepena. Mnogim Sarajkama i Sarajlijama studen probija kroz rukavice, led se već prikovao za tlo, što je zasigurno veliki problem za migrante, koji nemaju sigurno utočište dok su na svom putu prema nešto ljepšem životu, piše "Oslobođenje".

Već nekoliko dana stanovnici Iliidže upozoravaju na nehumane uvjete u kojima se nalaze migranti, mahom iz Pakistana i Afganistana, koji su "zaglavili" u Sarajevu. Naime, veća grupa migranata koristi kakvo-takvo januarsko sunce kako bi se okupala u ledenoj Željeznici, a koriste i dane bez snijega kako bi u vodi oprali odjeću i posteljinu koju im je uglavnom pružilo domaće stanovništvo.

Isto tako, stanovnici ovog sarajevskog naselja neko vrijeme im pružaju i hranu, a neki i privremeni smještaj.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...