PANIKA U SRBIJI: Vučićev režim strahuje od poteza vladike Grigorija, uskoro će sve biti jasno…

"Očigledno je da se režim pribojava vladike Grigorija i da ga vlast, bez obzira na to što on nije istakao kandidaturu za patrijarha niti za predsednika, preventivno provlači kroz medijskog toplog zeca", rekao je za Nova.rs Vladimir Gajić, pravni zastupnik episkopa diseldorfskog i cijele Njemačke.

  • Regija

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 1

Gotovo dvije sedmice traje kampanja režimskih medija usmjerena protiv vladike Grigorija nakon što je dao intervju za “Pregled dana” "Newsmax Adrije".

On je tada rekao da želi da skupi 30, ako je moguće i 300 ljudi između 30 i 60 godina koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju.

Komentarišući činjenicu da je tema razgovora episkopa SPC-a i voditeljice “Pregleda dana” Jelene Obućine i dalje aktuelna i da su mediji naklonjeni vlasti napisali seriju tekstova posvećenih Grigoriju, njegov advokat Vladimir Gajić kaže da je u pitanju, prije svega, strah režima od čovjeka koji, kako kaže, ima veliku popularnost u narodu.

“Ovo neće prestati sve do nekih budućih izbora. Grigorije nijednim svojim gestom nije dao povod da se ovakva hajka vodi protiv njega, osim što otvoreno i kritički govori protiv vlasti”, rekao je Gajić za Nova.rs.

Prema njegovim riječima, mogućnost da Grigorije postane objedinjujući faktor u otporu režimu je ono što plaši predstavnike vlasti.

“Oni znaju da je Girgorije veoma popularan i zato to čine. Naravno, on ne želi da ulazi u bilo kakvu polemiku ni sa režimskim medijima niti s njegovim kritičarima i sva je prilika da ga niko neće čuti dok se ne okonča izbor za patrijarha”, navodi on.

Gajić je dodao da medijski napisi neće obeshrabriti Grigorija u njegovoj namjeri da se aktivnije uključi u javni život Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...