VON DER LEYEN BEZ DILEME: "Kolektivno zatvaranje granica EU..."

"...zaista nema smisla."

  • Svijet

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 0

Zemlje članice Evropske unije trebaju sinhronizirati svoje mjere vakcinacije i uvesti dodatne restrikcije, ali ne bi trebale jednostavno zavoriti svoje granice kako bi umanjile broj zaraženih od Covida-19, izjavila je čelnica izvršnog organa bloka u srijedu.

"Kolektivno zatvaranje granica u ovakvoj situaciji nema nikakvog smisla", izjavila je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen u govoru Evropskom parlamentu.

"To šteti funkcioniranju našeg jedinstvenog tržišta i nije efikasno i to je razlog zašto nam je potreban zajednički pristup testiranjima, praćenju kontakata, putovanjima i granicama" - kazala je Von der Leyen, prenosi Reuters.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...