E, DA VIDIMO KO ĆE PRVI ZAVRNUTI RUKAV: Prve doze ruske vakcine u Banju Luku stižu...

...naredne sedmice.

  • Vijesti

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 0

Prvi kontingent ruske vakcine Sputnjik V protiv koronavirusa u Republiku Srpsku stiže sljedeće sedmice.

Potvrdio je ovo za "Nezavisne novine" Duško Perović, šef Predstavništva RS-a u Moskvi, te dodao da će u prvom kontingentu stići oko 10.000 doza ruske vakcine. "Krajem ove sedmice treba da riješimo sve u vezi s transportom, jer su to specijalni kamioni s hladnjačama, čim se to riješi, već sljedeće sedmice bi prve vakcine trebale da stignu", rekao je Perović.

Dodao je da očekuju da će drugi kontingent od 100.000 doza ove vakcine biti isporučen u RS sredinom februara. "Početkom marta još 100.000 doza će biti isporučeno", kazao je Perović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...