OGLASILA SE I RUSKA AMBASADA U SARAJEVU: "Naš stav ostaje nepromijenjen"

Stav Rusije ostao je nepromijenjen kada je riječ o potrebi zatvaranja OHR-a, rečeno je za Srnu iz Ambasade Ruske Federacije u BiH povodom informacije da je njemački Bundestag glasanjem zvanično potvrdio kandidaturu Christiana Schmidta kao njemačkog kandidata za visokog predstavnika, čime je on od danas i formalno kandidat za ovu poziciju.

  • Vijesti

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 3

U proteklom periodu je nekoliko puta ponovljeno da Rusija smatra da je sazrelo pitanje o zatvaranju OHR-a, a to je ponovio i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov prilikom nedavne posjete našoj zemlji.

Vlada Njemačke obavijestila je u protekla dva mjeseca sve članice Vijeća za implementaciju mira i ostale međunarodne partnere da Njemačka planira da predloži svog kandidata, ali bez navođenja imena, jer je Schmidt formalno mogao postati kandidat tek nakon potvrde u Bundestagu, a od početka je bio informisan i sadašnji visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...