DIPLOMATSKI GAF MILORADA DODIKA: Svi su čestitali Bidenu osim predsjedavajućeg Predsjedništva BiH!

Novoizabrani američki predsjednik, koji je danas položio zakletvu, prima čestitke svjetskih državnika sa svih strana svijeta.

  • Mini market

  • 20. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 6

Bidenu je među prvima čestitao predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Milo Đuakonović, no izostala je čestitka Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojim rukovodi Milorad Dodik.

Istina, ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković donekle je ublažila Dodikov gaf uputivši čestitku Joe Bidenu i Kamali Harris ispred Ministarstva inostranih poslova BiH, no ostaje činjenica da je izostala čestitka Predsjedništva BiH.

Kao što je poznato Predsjedništvom BiH trenutno predsjedava Milorad Dodik i on bi kao prvi među jednakima trebao uputiti čestitku, u svoje i u ime Predsjedništva BiH, a on to iz nekog razloga nije učinio. 

Milorad Dodik je danas gostovao na Radiju Republike Srpske gdje je između ostalog govorio i o novoizabranom američkom predsjedniku Joe Bidenu. Dodik je kazao da od novog američkog predsjednika Josepha Bidena i njegove strukture u Sarajevu mnogo očekuju zbog toga što se u nju vraćaju ljudi koji su pokazali antisrpski odnos.

Kada bi se tako gledalo, kaže Dodik, to nije dobro, ali sve zavisi i od stava Republike Srpske, koja neće prihvatiti bilo kakva nametanja, posebno kada je riječ o promjeni Ustava.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...