ZNA SE RED: Biden već potpisao prva tri dokumenta (FOTO)

Biden je nakon toga, zajedno sa potpredsjednicom Harris, prisustvovao maršu vojnika iz svih rodova Oružanih snaga SAD-a.

  • Svijet

  • 20. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 0

Nedugo nakon što je položio zakletvu kao 46. predsjednik SAD-a Joe Biden je u takozvanoj "Predsjedničkoj sobi" u zgradi Kongresa potpisao prvi tri dokumenta.

Biden je potpisao proklamaciju o inauguraciji, zatim nominacije za članove kabinete i potom i nominacije za druge pozicije zvaničnika.

image

Joe Biden u Kongresu potpisuje prve dokumente kao 46. predsjednik SAD-a (Foto:  Jim Lo Scalzo/Afp/Profimedia)

Nakon toga je Biden zajedno s potpredsjednicom Harris pristustvovao maršu vojnika iz svih rodova Oružanih snaga SAD-a, a potom ide na vojno groblje u Arlingtonu gdje će položiti vijenac na Spomeniku neznanom vojniku.

imageJoe Biden u Kongresu potpisuje prve dokumente kao 46. predsjednik SAD-a (Foto:  Jim Lo Scalzo/Afp/Profimedia)

Uz Bidena i Harris, na Arlington idu i bivši predsjednici Barack Obama, George W. Bush i Bill Clinton.

(Jutarnji list)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...