PREOKRET U MOSTARU: Bh. blok otkrio karte, ovo se Čoviću neće dopasti…

U Mostaru je održan inicijalni sastanak članova SDP-a BiH i Naše stranke, koji su, kao Bh. blok nastupili na lokalnim izborima u tom gradu i gdje su, skupa s Prvom mostarskom partijom, osvojili sedam mandata.

  • Mini market

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 0

Na sastanku se, kazao je Aner Žuljević, član Predsjedništva SDP-a BiH, razgovaralo o održanim izborima i rezultatima.

”Smatramo da je to prirodan potez partnera nakon utvrđivanja rezultata u kojem imamo obvezu definirati naše iduće korake koji nas očekuju kada je u pitanju politički ambijent Mostara, koji je uvijek specifičan. Nama Mostar nikad nije bio u paketu nikakvih drugih ciljeva tako da građani s naše strane mogu očekivati vrlo jasne i autonomne prijedloge koje se odnose isključivo na lokalne probleme”, kazao je Žuljević.

Jasno je, dodao je, da je ove izbore obilježila krađa izborne volje građana i da je Sud odlučio da ne omogući građanima Mostara saznavanje kompletne istine o njihovoj stvarnoj izbornoj volji, koja bi zasigurno promijenila odnose u Vijeću.

”To je presedan, ali s njim moramo nastaviti živjeti”, kazao je Žuljević.

U Bh. bloku smatraju, kako je naglasio, da je održavanje izbora bilo prvo poluvrijeme.

”Dalje slijedi borba za izmjenu Statuta koja neće biti legalizacija dva grada pod jednim krovom, kako nam je servirano u mostarskom sporazumu SDA-HDZ. U idućim danima će, poručeno je, Bh. blok zajedno s PMP-om održati niz sastanaka, na kojima će definirati sve aktivnosti vezane za konstituirajuću sjednicu, izmjene Statuta, usvajanje budžeta, ali i definiranja kandidata za gradonačelnika ili gradonačelnicu Mostara."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...