UŽASNE SCENE IZ BLAŽUJA: Izbili sukobi u prihvatnom centru za migrante, policija uhapsila više osoba (VIDEO)

U prihvatnom centru za migrante u Blažuju sinoć su izbili neredi, a prema neslužbenim informacijama, migranti su se sukobili s radnicima Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

  • Hronika

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 1

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su da je došlo do sukoba i da je poslano više policijskih timova kako bi pokušali uspostaviti red, a Fenin reporter s lica mjesta izvještava da su izuzetno brojne policijske snage suzbile nasilne migrante i da je više njih privedeno. Prema neslužbenim informacijama, ima i povrijeđenih osoba. U neredima i sukobu sa policijom migranti su prevrnuli i oštetili više policijskih automobila.

Do nereda je došlo nakon što su radnici IOM-a pokušali premjestiti u drugi kamp jednog migranta koji je narušavao red u kampu.

- Radi se o migrantu koji je, ustvari, vođa jedne od grupa u ovom kampu. Migranti su ga pokušali nasilno osloboditi, nakon čega je došlo do sukoba - kazao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...