NAKON HORORA U BLAŽUJU, OGLASIO SE MUP KANTONA SARAJEVO: Evo šta se dogodilo u migrantskom centru u kojem su prevrtana policijska vozila i povrijeđeni policajci

O neredima koji su izbili sinoć u prihvatnom centru za migrante u Blažuju, oglasio se MUP Kantona Sarajevo. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

  • Hronika

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 1

"Dana 20.01.2021.godine u 20 sati, od strane službenika privremenog imigracionog centra Blažuj, obaviještena je dežurna služba Pete policijske uprave da je u krugu istog, ulica Kamenolom, područje općine Ilidža, došlo do okupljanja više lica koja borave u navedenom centru i međusobne tuče. Na lice mjesta je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane korisnika imigracionog centra.

Tom prilikom su lakše povrijeđena dva policijska službenika i jedan službenik imigracionog centra. Također, oštećeno je više motornih vozila vlasništvo Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema u pomenutom centru.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti, u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela nasilničko ponašanje, lahka tjelesna ozljeda, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari.

Jutros je u Blažuju, kako javljaju mediji mirno. Centar obezbjeđuje više interventnih ekipa sa kojima su i policijski psi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...