NSBiH DANAS PONOVO BIRA SELEKTORA: Pojavio se veliki problem…

Sjednica počinje u 14 sati, a riječ je o nastavljenom cirkusu od početka decembra, kada su u utrci bila dva kandidata, osim Peteva i legendarni Sergej Barbarez, koji je odustao od kandidature.

  • Sport

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas će ponovo raspravljati o izboru Ivayla Peteva za selektora "Zmajeva".

Sjednica počinje u 14 sati, a riječ je o nastavljenom cirkusu od početka decembra, kada su u utrci bila dva kandidata, osim Peteva i legendarni Sergej Barbarez, koji je odustao od kandidature.

Da bismo danas dobili selektora, potrebno je da Petev dobije 11 od 15 glasova članova Izvršnog odbora NSBiH (uz najmanje po jedan iz svake od tri “komponente”).

U slučaju da Petev ne dobije 11 potrebnih glasova, onda će svoju šansu za izbor tražiti u drugom krugu, u kojem će Bugarinu trebati prosta većina glasova (ali ponovo uz po minimalno jednu “ruku” iz tri nacionalna tabora).

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, danas na sjednici u jednom sarajevskom hotelu neće biti svih 15 članova Izvršnog odbora, jer se jedan član nalazi u izolaciji zbog pandemije koronavirusa. 

Riječ je o Ranku Vučkoviću iz Prijedora, koji je jučer odgodio svoj dolazak nakon što je poslao informaciju da se nalazi u izolaciji (nije potvrđeno da li on ima bolest Covid-19 ili neko od članova njegove porodice, op. a.).

Ova informacija već u najavi donosi i odgovor šta se može očekivati na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH. Bukvalno - ništa.

Male su šanse da se od 14 "ruku" nađe baš 11 glasova za Peteva, koji, inače, ne uživa nikakvu popularnost kod navijača, ali ga simpatizira veoma mali broj ljudi, uglavnom onih iz RS, bliskih budućem predsjedniku Vici Zeljkoviću.

On se i nada da će prodobiti glasove iz preostale dvije "komponente" kako bi na kraju prošao njegov favorit i Petev bio izabran za novog selektora Zmajeva.

Portal Radiosarajevo.ba saznaje da će današnjoj sjednici prisustvovati i odlazeći predsjednik BiH Elvedin Begić, koji je iz privatnih razloga propustio posljednje dvije sjednice.

Begić se posljednjih mjeseci povukao iz javnosti, veoma malo se pojavljuje u medijima, nakon što mu pojedinci "napakovali" da je on glavni krivac što je Ivica Osim ostao bez funkcije počasnog predsjednika NSBiH.

Naravno, iz Nogometnog saveza BiH su to za legendu bh. nogometa demantirali nekoliko dana kasnije, Osimu su vraćene sve zasluge, ali je šteta po Begića već bila učinjena.

Danas ćemo, dakle, iza 14 sati dobiti info - da se utrka za selektora i dalje traje.

A cirkus će se nastaviti...

Vezane vijesti

trenutak ...