INTERNET POLUDIO: Sve skupocjene toalete na inauguraciji zasjenio je Bernie Sanders s ovim detaljem… (VIDEO)

Sanders je nosio pletene rukavice...

  • Show

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 0

Prisustvo ljevičara Bernieja Sandersa na jučerašnjoj predsjedničkoj inauguraciji Joea Bidena izazvalo je pažnju korisnika društvenih mreža širom svijeta. Njegova jednostavnost i skromnost bile su inspirativne za mnoge od njih. Posebnu pažnju je izazvao način na koji je sjedio, kao i zimske pletene rukavice koje je nosio senator savezne države Vermont. Čini se da rukavice imaju simbolički značaj. Naime, navodno ih je isplela učiteljica Jen Ellis iz Vermonta, i to od starog vunenog džempera i recikliranih plastičnih flaša.

Ovo nije prvi put da Sanders nosi ove rukavice. Ellis je bila iznenađena kada je vidjela da ih je nosio i tokom prošlogodišnje kampanje za demokratsku nominaciju za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, prenosi BBC.

 Rukavice koje je Sanders nosio na inauguraciji (Foto: EPA-EFE)Rukavice koje je Sanders nosio na inauguraciji (Foto: EPA-EFE)

Položaj u kojem je Sanders sjedio na inauguraciji, korisnicima društvenih mreža bio je povod za izradu različitih memova pa je tako Sanders s inauguracije prikazan kako sjedi u čekaonici, dok se vozi žičarom, kako sjedi pored američke zastave na Mjesecu. Prikazan je i u prisustvu Abrahama Lincolna, ali i kako mu mačka sjedi u krilu.


Bio je inspirativan i za bečkog javnog prijevoznika "Wiener Linien", na čijem je Facebook profilu objavljen Sanders koji sjedi u njihovom vozilu podzemne željeznice, uz poruku: "Ja u trećem zaključavanju."

 
Sanders je u dva navrata pokušao dobiti nominaciju Demokratske stranke za kandidata za predsjednika SAD-a, prvi put 2016. godine, a onda i četiri godine kasnije, kada je od toga odustao zbog narušenog zdravlja.

Predsjednik Biden izjavio je da je ozbiljno razmišljao o tome da ga predloži za ministra rada, ali da su obojica ocijenila da bi ipak bilo bolje da ostane senator.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...