RIBA SMRDI OD GLAVE, A TO ZNAČI I REP; TEGELTIJA OTIŠAO, VSTV PO STAROM: Nagrađen tužilac obuhvaćen krivičnom prijavom

Iako su članovi VSTV-a svjesni da je Kreštalica obuhvaćen krivičnom prijavom koju je podnio Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića, prijedlog je ipak dobio podršku.

  • Hronika

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 0

Na današnjoj sjednici VSTV-a po prijedlogu Podvijeća FBiH za zamjenike glavne tužiteljice Tužilaštva KS Sabine Sarajlije imenovani su Sead Kreštalica, Meliha Dugalija i Hrvoje Čabrajić, prenosi Fokus.ba.

Iako su članovi VSTV-a svjesni da je Kreštalica obuhvaćen krivičnom prijavom koju je podnio Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića, prijedlog je ipak dobio podršku. Memić je jutros na protokol VSTV-a predao peticiju sa više od 11.000 potpisa i zahtjev za smjenu/ostavku svih članova VSTV-a. U raspravi su članovi VSTV-a zamjerili što u prijedlogu nije bilo kandidata iz reda srpskog naroda.

Kada je riječ o izboru v. d. predsjednika Kantonalnog suda u Sarajevu, nije imenovan vršilac dužnosti, već je VSTV odlučio da se uputi dopis Kantonalnom sudu u Sarajevu da se sudije izjasne i pošalju mišljenje o kandidatima, nakon čega će na narednoj sjednici biti izvršeno imenovanje. Prijedlog Podvijeća bio je Sanja Jaramaz-Dedić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...