PUTINOVA OSVETA ĆE, IZGLEDA, BITI DUGA I TEŠKA: Sada je uhapšena...

...saveznica Alekseja Navaljnog.

  • Svijet

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 0

Ruska policija uhapsila je u četvrtak Ljubov Sobol, saveznicu zatočenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, nakon što je zatražila od pristalica Navaljnog da izađu na ulice u subotu kako bi pozvali na njegovo oslobađanje, saopćio je njen advokat.

On nije naveo nikakav razlog za hapšenje u kratkom postu na Twitteru, ali su vlasti saopćile da su planirani protesti nelegalni i da će poduzeti akciju protiv ljudi koji ohrabruju druge da idu na proteste.

Navaljni, najugledniji kritičar predsjednika Vladimira Putina, uhapšen je tokom vikenda i kasnije je zatočen zbog navodnog kršenja odredbi uslovne kazne nakon što se vratio u Rusiju prvi put nakon što je otrovan nervnim agensom novičok, prenosi Reuters.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...