TUŽNA VIJEST IZ PARIZA: Preminula Nathalie Delon

Glumica Nathalie Delon, koja je glumila u filmu "Samuraj" Jean-Pierrea Melvillea s tadašnjim suprugom Alainom Delonom, umrla je u četvrtak u Parizu u dobi od 79 godina, rekao je za agenciju France-Presse njezin sin Anthony Delon.

  • Hronika

  • 21. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 0

"Moja majka jutros je umrla u Parizu u krugu porodice. Rak ju je brzo usmrtio", izjavio je Anthony, sin Nathalie i Alaina Delona.

Šira javnost pamtit će ju kao Jane, partnericu Alaina Delona u "Samuraju" (1967.), snimljenom prema romanu "Ronin" Goana McLeoda.

Nathalie Delon imala je sporedne uloge u tridesetak filmova tokom 1980-ih.

Godine 1982. režirala je film "Neki to nazivaju nesrećom" i 1986. "Slatke laži", a memoare je objavila 2006. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...