KORONA UZELA DESETOGODIŠNJEG DJEČAKA: Roditelji neutješni za malim Džamilom, on je najmlađa žrtva korone (FOTO)

Doktori su vodili veliku borbu za život dječaka, ali nisu uspjeli da dobiju bitku.

  • Hronika

  • 21. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 0

Desetogodišnji dječak koji ima zdravstvene probleme, između ostalog epilepsiju, postao je jedan od najmlađih pacijenata koji su umrli od korona virusa u Britaniji.

Fezan Džamil iz Bredforda umro je u kraljevskoj ambulanti u Bredfordu nakon što se razbolio od korone. Njegovi roditelji Tajaba i Mohamed rekli su za Čenel 4 Njuz da je njihov sin imao epilepsiju i niz drugih zdravstvenih problema, što je samo ubrzalo smrtni ishod i odmoglo u liječenju od korone.

Potrešeni roditelji rekli su da se njihov sin borio kao pravi ratnik, bio je veliki borac. Nije poznato kada i kako se razbolio od od virusa.  

  

- Bilo nas je četvoro, sada samo troje. Bol je neopisiv - kratko je izjavio neutješni otac. 

 - Ne mogu da opišem naš gubitak. Sve je prazno i pusto - kratko je dodala uplakana majka dječaka.

Porodica je pokušala da zaštiti Fezana što je bolje mogla tokom pandemije, znajući da ga zdravstveni problemi čine ranjivim.

- Trudili smo se da Fezana što više držimo kod kuće. Niko nije ulazio u kuću bez maske. Trudili smo se da ga zaštitimo, ali korona je nekako stigla do njega - dodala je njegova majka.

Osoblje u bolnici nam se našlo kada god je trebalo. Oni poznaju Fezana već dugi niz godina i uvijek su ga čuvali. Pustili su nas da budemo pored njega dok je umirao.

- Kada je Fezan prvi put ove godine primljen u bolnicu, porodica nije bila zabrinuta, jer su naviknuti na česta ležanja u bolnici. Ovog puta bilo je drugačije, on se nikada nije vratio kući. Korona ga je uzela od nas - rekao je Mohamed.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...