OVO NEMA NI U SJEVERNOJ KOREJI: Sve za ljubav VELIKOM VOĐI; Pogledajte šta je napravio omiljeni Čovićev medij nakon šefovog gostovanja na HRT-u

Jučer smo objavili detaljnu analizu i osvrt na gostovanje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića na Hrvatskoj radio-televiziji u emisiji "Jedan na jedan".

  • Mini market

  • 22. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 12

Gostovanje Čovića na HRT-u je, nakon pisanja „Slobodne Bosne“, izazvalo burne komentare i na medijiskoj i na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini.

Reakcije su podijeljene, od onih koji odobravaju stavove i političke poruke lidera HDZ-a BiH, koji je ponovno brojao krvna zrnca i određivao ko se smije, a ko ne smije izjašnjavati kao Hrvat, pa sve do onih koji su žestoko osudili Čovićeve eskapade, poput člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

No, čini se da je najdalje od svih otišlo HDZ-ovo stranačko glasilo "Večernji list", izdanje za BiH.

Oni su, naime, napravili nešto neviđeno na našim prstorima još od jednostranačkog sistema u bivšoj Jugoslaviji.

Nekada glasoviti "Večernjak" otišao je toliko daleko da je na svojim stranicama objavio kompletne stenograme razgovora Dragana Čovića s voditeljem Romanom Bolkovićem, i to na tri gusto kucane stranice, svih 30 minuta razgovora, od riječi do riječi.

Priznat ćete, ovakvo nešto danas je moguće vidjeti još samo u diktaturama zatvorenih komunistričkih sistema, poput onog u Sjevernoj Koreji, gdje se velikom vođi toliko podilazi da se integralno objavljuju brifinzi i naredbe koje podanici trebaju sa posebnom pažnjom čitati i po nekoliko puta kako bi što bolje usvojili zadano gradivo, bez obzira na to što je u njemu iznijeto niz neistina i uvreda zdravom razumu.

Uostalom, da ne dužimo, prosudite i sami…

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...