ERDOGANOVE FRAZE: "Iznenadit ćemo ih jedne noći"

Rekao je ovo predsjednik Turske danas u Istanbulu.

  • Svijet

  • 22. Jan. 2021  23. Jan. 2021

  • 2

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je da bi njegova zemlja mogla sama intervenirati kako bi protjerala teroriste "PKK" sa sjevera Iraka.

"Imam frazu u kojoj uvijek kažem: 'Možda ćemo iznenaditi jedne noći', rekao je Erdogan u izjavi novinarima u Istanbulu, misleći na mogućnost izvođenja iznenadne turske operacije protjerivanja "terorista" iz Sindžara, a prenosi "Anadolu Agency".

Prije nekoliko dana, turski ministar odbrane Hulusi Akar održao je razgovore sa zvaničnicima regije Irački Kurdistan. Prema zvaničnim izvorima, razgovori su bili usmjereni na načine za unapređenje zajedničke sigurnosti i vojne saradnje dviju strana. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...