"EDGE" SLAVI ROĐENDAN: Ovog će mjeseca dobiti nekoliko izvrsnih...

Sve bolji "Microsoft Edge" ovog mjeseca dobija nekoliko novih funkcija, uključjući vizuelne teme i upravitelja šifri.

  • HiTec

  • 22. Jan. 2021  23. Jan. 2021

  • 0

Microsoft je ove sedmice službeno najavio nekolko šarenih tema za svoj preglednik "Edge". Vizualna nadogradnja dolazi rukom pod ruku s "uspavanim" karticama koje štede sistemske resurse i novim poboljšanim ikonama.

Što se tema tiče, one dolaze u raznim oblicima: od jednostavnih boja do onih koje koriste tematike videoigara: "Haloa", "Microsoft Flight Simulatora" i "Forza Horizona", objašnjava "Verge".

Microsoft će također nadograditi ikonice u "Edgeu" kako bi ih uskladio sa novim dizajnom "Fluent". "U našoj najnovijoj nadogradnji ćete vidjeti poboljšane ikone u 'Microsoft Edgeu' koje su zaobljenije i mekše" objasnila je Liat Ben-Zur, izvršna direktorica Microsofta koji radi na inicijativi "Modern Life": "Ovo je tek početak našeg dizajnerskog putovanja - već radimo na načinima na koje ćemo 'Fluent' prožeti kroz ostatak naših proizvoda. Jedva čekamo novu viziju podijeliti s vama."

Microsoft pored novog izgleda dodaje nekoliko konkretnih funkcija. Nove "uspavane" kartice dolaze kako bi poboljšale performanse preusmjeravanjem resursa na samo aktivne kartice ukoliko preglednik zaključi da ih je previše otvoreno odjednom. Tako će "Edge" automatski trošiti manje resursa samog računala te omogućiti bolje performanse u karticama koje korisnik zapravo gleda.

Microsoft također uvodi novi menadžer za lozinke. "Edge" će početi predlagati složene i sigurne lozinke za prijavu na nove stranice ili izmjenu onih koje već imate. Program će također imati sistem koji će korisnika upozoriti ako mu je lozinka procurila online.

Za kraj, "Edge" uvodi sinkronizaciju kartica i historiju pregleda. Nove funkcije postat će dostupne u mnogim zemljama, omogućivši korisnicima da počnu surfati na računalu i to nesmetano nastave na smartfonu.

(SB/Tportal)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...