ADIO, ROMA: Naslovnice na Apeninima bruje o odlasku Edina Džeke, cure detalji raskola s Fonsecom

Na Apeninima gotovo da nema medija koji nije prenio vijest o izostavljanju Džeke iz meča sa Spezijom te da Edin uopće nije povrijeđen.

  • Sport

  • 23. Jan. 2021  23. Jan. 2021

  • 0

Fonseca se na Džeku naljutio zbog njegovih komentara tokom utakmice protiv Spezije u Kupu Italija. Tada mu je zaprijetio i oduzimanjem kapitenske tranke, piše "Gazzetta dello Sport".

Uslijedio je razgovor s Džekom i Lorenzom Pellegrinijem, a na kraju je trener "Vučice" odlučio da ne pozove bh. napadača. Fonseci je posebno zasmetao prigovor Pellegrinijia, kojeg je do sada branio.

"Corriere della Sera" navodi da je Džeko optužio trenera da često odgovornim smatra pojedine igrače te da pravi lošu pripremu utakmica.

"Il Messegero" piše kako bi Džeko mogao završiti kao Papu Gamez, koji je proglašen viškom u Atalanti nakon svađe s Gianpierom Gasperinijem.

Rimski list piše i da je Fonseca dan ranije rekao da Džeko neće igrati protiv Spezije zbog nediscipline, a dan kasnije je javno poručio da je u pitanju povreda.

Edin je u prošlosti nekoliko puta birao ljubav prema Romi umjesto velikog transfera, a na kraju bi mu se to sve moglo obiti o glavu.

Do kraja prijelaznog roka ostalo je još osam dana, a neki mediji u Italiji već pišu da je Juventus počeo slati signale prema Rimu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...