DODIKOV SAVJETNIK NE PRESTAJE PLAŠITI SRBE: "Joe Biden govori jezikom SDA i Bakira Izetbegovića!" (VIDEO)

Ideolog srpske radikalne desnice, profesor Srđa Trifković ponovo je plašio Srbe novom administracijom SAD-a, koju je nazvao recikliranim zlom iz devedesetih godina prošlog stoljeća. 

  • Politika

  • 23. Jan. 2021  23. Jan. 2021

  • 6

Profesor Trifković ostao je bez katedre u Beogradu, ali se preselio u Banja Luku i tamo truje mlade Srbe otrovnim nacionalizmom i šovinizmom i navodno besplatno savjetuje lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Gostujući u jutarnjem programu beogradske "Happy" televizije, Trifković je kazao da Srbima u Srbiji i Republici Srpskoj nakon dolaska Bidena na vlast prijeti velika opasnost, jer ih demokratska administracija vidi kao produženu ruku malignog utjecaja Rusije. Profesor Trifković citirao je nedavnu izjavu Anthonyja Blinkena, koji je kazao da će Bidenova administracija raditi na eliminiranju ruskog utjecaja u tri kritične zone: Ukrajini, Gruziji i na Zapadnom Balkanu. 

Trifković je, također, citirao izjavu novog predsjednika SAD-a Joea Bidena, koji je povodom 25. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma kazao da se svim silama zalaže za građansku, funkcionalnu i euroatlantski usmjerenu BiH. "To je apsolutno jasan kodirani jezik SDA i Bakira Izetbegovića", kazao je Trifković. 

"Nemojmo se zavaravati da ovdje imamo posla s bilo čim drugim osim recikliranim zlom Billa Clintona", zaključio je profesor Trifković u jednoj od svojih bezbrojnih tirada u kojima plaši Srbe Bidenovom administracijom. 

cc

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...