VUČIĆ SE OBRUŠIO NA IZETBEGOVIĆA: „Tražio sam da mi puste tu izjavu, nažalost, ta izjava govori više o njemu nego o srpskom narodu…“

Izjava predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića o onima koji podržavaju stranku Milorada Dodika izazvala je oštre reakcije.

  • Regija

  • 24. Jan. 2021  

  • 11

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da su i bošnjački i srpski narod veliki narodi i da izjava Bakira Izetbegovića više govori o njemu nego o srpskom narodu.

"Nikome takve izjave nisu potrebne", rekao je Vučić za TV "Pink", komentarišući Izetbegovićevu izjavu.

Predsjednik Srbije je naveo da je tražio da vidi tu izjavu i da se uvjeri u to što je rekao.

"Nažalost, ta izjava govori više o njemu nego o srpskom narodu. Srpski narod je veliki i dobar narod, bošnjački narod je veliki i dobar narod", istakao je Vučić.

Podsjetimo, Izetbegović je u emisiji Federalne televizije kritizirao Dodikove glasače i rekao: “Kažu da nema loših naroda, a da postoje samo loša rukovodstva. Nisam siguran. Jer on se (Dodik, op "SB") dodvorava jednom velikom broju ljudi, koji želi balkansku politiku, koji želi sirovu politiku”.

Potom je voditeljica Izetbegovića pitala govori li o lošem narodu.

Odgovorio je: “Pa, pazite, glasači koji ga drže žele njegovo bahato ponašanje”.

Nakon što ga je voditeljica upozorila da su to teške riječi, Izetbegović je rekao: “Pa neka su”.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...