FACEBOOK ESKAPADE NERMINA MUZURA: Objavio nalaz vještaka koji je pokazao da je vrijednost kioska na Baščaršiji deset puta manja od 250 hiljada KM na koliko su ga upravo Muzur (pa i Konaković) "procijenili"!

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz koliko zaista košta jedan kiosk

  • Mini market

  • 24. Jan. 2021  24. Jan. 2021

  • 0

Turistička zajednica KS počela je izgradnju modernog informativnog centra za turiste u februaru 2019. godine. Prilikom početka radova tada aktuelni predsjednik Turističke zajednice KS Midhat Hubijar kazao je kako se radi o informativnom centru čiju gradnju finansira Turistička zajednica KS i kako će to biti prvi informativni centar u njenom vlasništvu.

Ova priča izazvala je medijsku pažnju, a kiosk je završen sredinom marta kada je i unutrašnjost dobila svoj finalni izgled. Izvođač radova bila je kompanije Dinalsa.

U maju protekle godine je spomenuta kompanija opomenom pred tužbu pritisnula Turističku zajednicu Kantona Sarajevo, jer do tada svota nešto više od 250.000 KM nije bila isplaćena.

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz koliko zaista košta jedan kiosk:

-Da li se sjećate kioska od 253.000 KM

Dolaskom u Turističku zajednicu KS, nekad u februaru 2019. godine, sa nadzorom sam trebao izvršiti primopredaju i potpisati nalog za plaćanje gradnje navedenog objekta. To sam naravno odbio, a sve ostalo nakon toga što se dešavalo je manje više poznato. Hiljade poziva novinara, hiljade komentara, satiričnih članaka, slika itd.

Evo nakon skoro dvije godine dođe potvrda, još jedna u nizu, da se ipak isplati boriti. Izvođač radova je tužio Turističku zajednicu KS, jer nisam htio platiti 253.000 KM, u toku procesa je tražio sudskog vještaka koji će procijeniti vrijednost radova i evo dobili smo nalaz.

Sudski vještak građevinske struke kojeg je tražio tužitelj je procijenio da je ukupna građevinska vrijednost objekta (ono što smo trebali i da platimo) skoro 10 puta MANJA od one koja je navedena u ugovoru i iznosi 25.874 KM. Otišao je vještak i korak dalje, pa je procijenio i tržišnu vrijednost objekta, pa je i ona sa svim uključenim parametrima manja za više od 5 puta (46.573,20 KM), nego cijena koju sam trebao da potpišem.

Detaljne podatke možete vidjeti na slikama ispod, a ovih usteđenih više od 200.000 KM Turistička zajednica KS i Vlada KS mogu rasporediti na neki drugi projekat. Ne bih se bunio da to bude neki projekat na Ilidži. Svako dobro Bosno i Hercegovino, napisao je Muzur uz fotografije sudskog vještačenja.

Da li se sjećate kioska od 253.000 KM Dolaskom u Turističku zajednicu KS, nekad u februaru 2019. godine, sa...

Posted by Nermin Muzur on Sunday, 24 January 2021

Podsjećamo, iako se sada pretvara kao da nikad nije imao dodir sa time, upravo je Nermin Muzur kao tadašnji predsjednik Turističke zajednice zajedno sa Turističkim vijećem usvojio Plan javnih nabavki u kojem je predviđena izgradnja Info centra u vrijednosti od 250.000 KM. Međutim, napuštanjem SDA i nastankom NiP-a Muzur, kao i njegov nadređeni i tada i sada, Elmedin Konaković, izvrću priču za 180 stepeni i agresivnim medijiskim nastupima i medijskim kampanjama nastoje ove malverzacije pripisati političkim oponentima. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...