STEVANDIĆU JE MUKA ZBOG USVAJANJA ZVIZDIĆEVE INICIJATIVE: „On je samo prepisao ono što sam ja predložio, pojedince treba da je sramota…“

„Pojedine poslanike iz FBiH, a koji učestvuju u radu Parlamentarnog doma Parlamenta BiH, treba da je sramota, jer se prilikom glasanja o životno važnim pitanjima, a pogotovo onima koja se tiču nabavke vakcine protiv virusa korona, ne bave sadržajem, već ruke dižu u zavisnosti od toga ko je akta predložio“, kazao je za “Glas Srpske” predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

  • Politika

  • 25. Jan. 2021  25. Jan. 2021

  • 0

- Na posljednjoj održanoj sjednici sam predložio da Agencija za lijekove primijeni član 38. Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH, a koji govori o odobrenju i stavljanja u promet vakcine prije utvrđivanja propisanih uslova. Taj moj prijedlog tada je odbijen a da nije ponuđeno nijedno racionalno objašnjenje. To je urađeno, jer je on došao iz Republike Srpske, ali i od mene lično. Vodili su se animozitetima koje imaju prema gotovo svim prijedlozima koji dolaze iz Banjaluke - istaknuo je Stevandić.

Objašnjava kako je prijedlog, suštinski gledano, već usvojen, jer je u međuvremenu ovaj dom prihvatio sličnu inicijativu poslanika SDA Denisa Zvizdića.

- On je samo prepisao ono što sam ja predložio. Vjerujem da će ovog puta ovaj prijedlog biti usvojen, a što će na kraju omogućiti Savjetu ministara BiH da započne pregovore s kompanijama za proizvodnju i distribuciju vakcina protiv virusa korona. Mnogo smo vremena izgubili zbog političkih igara pojedinaca iz FBiH - poručio je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...