"SLOBODNA BOSNA" OTKRIVA: DF na izlaznim vratima "Koalicije za Mostar", stav Komšića o Baraliji ostaje nepromijenjen!

Prema informacijama “Slobodne Bosne”, Demokratska fronta će preispitati ostanak u „Koaliciji za Mostar“.

  • Politika

  • 25. Jan. 2021  25. Jan. 2021

  • 4

Predstavnici Demokratske fronte u sklopu "Koalicije za Mostar" odbili su prisustvovati današnjem radno-konsultativnom sastanku "Koalicije" nakon što su se pojedine političke opcije iz „Koalicije za Mostar“ preko svojih stranačkih biltena pridružile uvredama na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koje je proteklih dana izrekla vijećnica Naše stranke Boška Ćavar. 

Prema informacijama kojima raspolaže naš portal, vrlo je izvjesna mogućnost da će Demokratska fronta u Gradskom vijeću ostara voditi politiku neovisnu o dva bloka, odnosno bloka koji čine SDA i SBB i bloka koji čine SDP i Naša stranka. 

Također, saznajemo da stav člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u pogledu kandidature Irme Baralije za gradonačelnicu Mostara, uprkos uvredama koje na račun Komšića dolaze iz Naše stranke, ostaje nepromijenjen.

Buru reakcija na društvenim mrežama proteklih dana izazvala je izjava vijećnice Naše stranke u novoizabranom Gradskom vijeću Mostara Boške Ćavar, koja je u intervjuu za portal pod kontrolom HDZ-a, govoreći uz priličan animozitet prema članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, izjavila, između ostalog, da ju je duboko potreslo to što je neko naziva "komšićkom" te da je Komšić nanio mnogo zla Hrvatima, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Ovakva izjava Boške Ćavar naišla je na brojna negodovanja, ali ne i na osude iz Naše stranke.

Da stvar bude zanimljivija, upravo je Komšić po završetku izbora u Mostaru u izjavama za medije kazao kako on ne bi imao ništa protiv da Irma Baralija iz Naše stranke bude gradonačelnica Mostara ukoliko je moguće o tome postići dogovor između "Koalicije za Mostar" i Bh. bloka.

Irma Baralija do sada se u javnosti nije očitovala o Komšićevoj podršci. Međutim, posljednji istup njene stranačke kolegice Boške Ćavar svakako govori o tome u kojoj mjeri Baralija računa ili cijeni Komšićevu podršku.

Naime, iz niza komentara na društvenim mrežama u vezi s izjavom Boške Ćavar na Twitteru se izdvaja podrška Irme Baralije.

Dakle, Komšić je podržao Baraliju kao kandidatkinju za gradonačelnicu Mostara, a Baralija je, zauzvrat, podržala uvrede na račun Komšića.

Takva situacija možda i najbolje opisuje stanje na lijevo orijentiranoj građanskoj sceni. Uzalud Komšić pokušava vući razumne poteze, mržnja prema njemu na dijelu tog političkog spektra uistinu je jednaka, ako ne i veća od mržnje koju prema njemu ispoljavaju zagrižene pristalice Dragana Čovića.

(SL. B.)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...