ON SE PRAVI DA ZNA O ČEMU SE TU RADI: "Uvijek se znalo da su neki članovi SDA, posebno u RS-u, vezani za Dodika i da to potiče iz vremena kada im je on pojedinačno i lično dijelio ogroman novac"

"Sve je dozvoljeno u ovoj virtuelnoj igri u kojoj je samo važno ‘nabaciti lopticu’ da se jedan ili drugi lažno ‘uzdignu’ u svom narodu i sakriju stvarne probleme, nerad i kriminal“, istaknuo je Bosić, navodeći da nešto "debelo" brine i plaši Izetbegovića i Dodika pa su pokrenuli ovako radikalan "igrokaz".

  • Politika

  • 25. Jan. 2021  25. Jan. 2021

  • 1

"Ljubav između SNSD-a i SDA potiče još od poslijeratnih dana, dolaskom na vlasti Milorada Dodika glasovima SDA", istaknuo je danas član Predsjedništva SDS-a Mladen Bosić.

„Uvijek se znalo da su neki članovi SDA, posebno u Republici Srpskoj, vezani za Dodika i da to potiče iz vremena kada im je on pojedinačno i lično dijelio ogroman novac. Oni sve rade kako bi mu konstantno podizali rejting, kao što i on njima uzvraća,  a primjera za to svih ovih godina je bezbroj“, naglašava Bosić.

Jedan od primjera, navodi Bosić, a prenosi BN TV, svakako je 2016., kada je "Izetbegović od Ustavnog suda zatražio da se ukine obilježavanje dana RS-a", a što je po isprobanom scenariju samo poslužilo za zastrašivanje naroda i novo Dodikovo lažno „busanje u prsa“. 

„Rezultat svega je, naravno, bio dobar Dodikov izborni rezultat na tadašnjim izborima“, podsjetio je Bosić.

Trenutno, dodaje Bosić, "imate jasnu situaciju da isključivo SDA drži Dodika u vlasti, a i činjenicu da je upravo SDA glasala za SNSD i izabrala im četvrtog delegata u Domu naroda PSBiH". 

„Кao što SNSD ostaje čvrsto u tom zagrljaju i pored svih poruka mržnje i šovinizma, gdje se čak ide i dotle da se vrijeđa cijeli jedan narod. Sve je dozvoljeno u ovoj virtuelnoj igri u kojoj je samo važno ‘nabaciti lopticu’ da se jedan ili drugi lažno ‘uzdignu’ u svom narodu i sakriju stvarne probleme, nerad i kriminal“, istaknuo je Bosić.

On veli da su dvije stvari u svom ovom političkom igrokazu ipak ohrabrujuće. 

„Prvo, da je narod prozreo i da se sve više gnuša na njihove prevare, a drugo da, kada za njima posegnu, posebno ovako radikalno, znači da ih nešto ’debelo’ brine i plaši i da im je kraj veoma blizu“, kaže Bosić.

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...