NOVA VLAST IGRA OPASNE IGRE: „Postoji prijetnja da se obesmisli nezavisnost Crne Gore“

Novoizabrani potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković ocijenio je u emisiji “Zumiranje” na TVCG da su nacionalni i državni interesi Crne Gore ugroženi više nego ikad u posljednjih dvadesetak godina.

  • Regija

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 0

Vuković kaže da ne bi bilo ništa zabrinjavajuće kad bi se nova Vlada držala Sporazuma koji su potpisale tri konstituante vlasti, ali ističe da postoji prijetnja da u potpunosti obesmisle državnu nezavisnost Crne Gore.

“Bili smo apsolutno svjesni odgovornosti koju smo imali uoči Kongresa partije. Zato je bilo važno da ne iznevjerimo očekivanja naših pristalica. Odbrana državnih i nacionalnih interesa danas je ugrožena više nego ikada u posljednjih dvadesetak godina”, naveo je Vuković.

On kaže da su se poslije 30 godina preselili u opoziciju i da su morali odgovorno djelovati u odnosu na to.

“Dobili smo novi politički program koji je takav da ga se ne bi postidjela ni jedna evropska veća partija, dobili smo Statut”, rekao je on.

Prvi put u Crnoj Gori članovi partije će imati priliku da odluče o tome ko će ih voditi, kaže on.

“Čini mi se da smo vrijeme iza nas pametno potrošili i bili smo u punoj mjeri posvećeni našim partijskim interesima”, kazao je on.

DPS je, kako je istaknuo, djelovao dostojanstveno i pokazao drugoj strani kako se treba nositi sa porazom.

“Kad se kaže dostojanstvo, onda mislim i na odbranu državnog dostojanstva, koje je ugroženo. Mi smo dobili sada jednu vladu koja svakodnevno povlači vrlo zabrinjavajuće poteze. I ja bih bio zadovoljan da se nova Vlada drži onog sporazuma koji su potpisali, ali oni ispod radara prijete da u potpunosti obesmisle državnu nezavisnost Crne Gore,” naglasio je.

Vuković je komentarisao i to što je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao zakone koji su ponovo usvojeni.

“Đukanović je i sam kazao da nije ulazio u meritum tih stvari i da čeka da Ustavni sud odluči o toj pravnoj stvari. Bilo bi dobro da se to odradi bez nedostojnih napada, napada Parlamenta na Ustavni sud”, dodao je on.

Kaže da se plaši da se sekularna i nezavisna država Crna Gora “lagano topi”.

“Ja sam jedan od onih koji želi uspjeh ovoj vladi, jer uspjeh Vlade odraziće se na građane i njihove živote, državni interesi su iznad partijskih. Međutim, sama činjenica da u posljednjih 20 godina prvi put nemate predstavnike manjina u Vladi, dovoljan je znak za uzbunu. Imate situaciju da jedna religijska organizacija upravlja onim što su najznačajniji politički interesi”, smatra Vuković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...