KO BI SE TOME NADAO: Ukoliko planirate rad u Njemačkoj, mogli biste se razočarati, stanje poslovne klime je…

Poslovna klima u Njemačkoj osjetno se pogoršala u januaru pod utjecajem novih strogih ograničenja kojima vlada pokušava suzbiti drugi val epidemije koronavirusa, pokazao je u ponedjeljak izvještaj instituta Ifo.

  • Ekonomija

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 0

Ifov indeks poslovne klime pao je u januaru za 2,1 bod u odnosu na revidiranu vrijednost u decembru, na 90,1 bod.

Vrijednosti niže od 100 bodova signaliziraju da među anketiranim poslovnim čelnicima prevladavaju pesimisti, javlja SeeBiz.

Nakon optimističnog završetka 2020. i početka vakcinisanja protiv koronavirusa, anketa pokazuje i znatno lošiju ocjenu trenutnih ekonomskih prilika, koja se očituje u istom bodovnom padu odgovarajućeg indeksa, na 89,2 boda.

Izgledi njemačke ekonomije u idućih šest mjeseci također su pogoršani, procjenjuju njemački poslovni čelnici, uz klizanje odgovarajućeg indeksa za 1,9 bodova, na na 91,1 bod, saopćio je Ifo.

„Drugi val pandemije koronavirusa privremeno je prekinuo oporavak njemačke ekonomije“, zaključio je predsjednik instituta Ifo Clemens Fuest.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...