KURTI ZNA O ČEMU SE TU RADI: "Biden dobro poznaje historiju Zapadnog Balkana - sve će..."

"...vjerujem, biti drugačije."

  • Društvo

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 1

Lider Samoopredjeljenja i bivši premijer Kosova Albin Kurti kaže da je predsjednik SAD-a Joe Biden dobro upoznat s historijom njegove države i uopće Zapadnog Balkana.

"Znam da su u politici finansije veoma važne, ali i historija također. Bojim se da je prethodna administracija dala veću težinu finansijama nego historiji", rekao je Kurti i dodao da je u debatama s bivšim američkim izaslanikom Richardom Grenellom bilo teško.

U intervjuu za portal "Lajmi", Kurti je ocijenio da je Grenell žurio i bio usredsređen na finansijska pitanja, a izrazio je uvjerenje da će sa predsjednikom Bidenom i državnim sekretarom Antonyjem Blinkenom stvari biti drugačije, prenosi "Kosovo Online".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...