IZ SKI-KLUBA BJELAŠNICA ODGOVORILI NA PISMO UNUKE ALIJE IZETBEGOVIĆA: "Nije tačno"

Njihovo saopćenje objavljujemo u cijelosti.

  • Mini market

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 2

Selma Gičević, unuka Alije Izetbegovića poslala je jučer otvoreno pismo Maliku Hadžimešiću, predsjedniku Ski-kluba Bjelašnica, organizatoru takmičenja "Srebrena lisica", koje je proteklog vikenda održano na ovoj planini.

Kako je navela, povod za to je bilo "javno vrijeđanje porodice Alije Izetbegovića putem razglasa tokom takmičenja".

Kako je napisala, navodno je voditelj programa, čiji glas se čuo putem razglasa u dolini Babin do, izgovorio sljedeće:

"Takmičenje se zove 'Srebrena lisica', a ne 'Srebrena malina'; da ne bude zabune, molim vas… rado bismo mi primili donaciju i od 'Srebrene maline'… Ah, ti Izetbegovići…a 'Malina', nisu nam ni ponudili…. kažu, jedna mala familija… jedna, al’ aha... jedna od njih pet je danas tu… hej, jedna od tih pet porodica! Šta bismo tek da ih je više?"

Danas su se oglasili iz Ski-kluba Bjelašnica s namjerom da, kako su napisali u saopćenju koje potpisuje dr. spec. Malik Hadžimešić, demantuju navode pisma, piše Radio Sarajevo.

Njihovo saopćenje objavljujemo u cijelosti:

"Skijaški kup 'Srebrena lisica' je jedna od najznačajnih regionalnih sportskih manifestacija, koja se održava već trinaesti put na Bjelašnici. Svrha ove manifestacije je promocija zdravog života i sporta, a nikako nije imala niti će imati notu bilo kakvog poziva na hajku i širenje govora mržnje.

Želimo naglasiti da voditelj koji je moderirao manifestaciju, nije spomenuo niti jedno ime osim takmičara, učesnika Kupa, te više puta pročitao imena naših partnera i sponzora. 'Srebrena malina' je spomenuta iz publike kao doskočica u kontekstu sponzorstva, na šta je voditelj odgovorio: 'Ovaj put to nije 'Srebrena malina', ali jesu...', te su nabrojana imena naših prijatelja.

Cilj Ski-kluba Bjelašnica je isključivo i samo promocija sporta i zdravog života te izgradnja vrhunskih sportista koji će predstavljati našu zastavu u svijetu", navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...