ŠAROVIĆ O ZAVJERI PROTIV VUČIĆA: "Dodik se opasno nasukao, ovo mu nije trebalo!" (VIDEO)

"Dodik je procijenio da je dovoljno jak da može da igra i ovu utakmicu i da može da se okuša u konkurenciji s tako velikom značajnom ličnošću kao što je predsjednik Srbije. Mislim da se prevario i da nije trebalo da ulazi u to, što ja lično osuđujem", kaže Šarović.

  • Politika

  • 26. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 1

redsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović nazvao je skandaloznim informacije da se Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjendištva BiH, upustio u opasne vode da lobira oko izbora patrijrha i da bude protiv predsjendika Srbije Aleksandra Vučića.

"Informacije koje su i do mene stigle su nevjerovatne i skandalozne. Mislim da ukoliko se potrvrdi, da je to tačno, to bi bilo prvi put da jedan najviši zvaničinik iz Republike Srpske radi protiv predsjednika Srbije i mislim da je to neprihvatljivo kao što je neprihvatljivo na bilo koji način miješati se, a očito da ima indicija da se Dodik umiješao, u izbor patrijarha SPC, koja je  autonomna", kazao je Šarović u izjavi BN TV.

Mislim da je sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić učinio mnogo toga posljednjih godina za Republiku Srpsku.

"Možete imati ove ili one simpatije prema njemu ili odnositi se prema njemu na ovaj ili onaj način, ali kad je u pitanju Republika Srpska direktno je pomagao projekte, održavanje budžeta, koji je u krizi, uz to pomagao kroz različite vidove pomoći opština i gradova...

Šarović posebno naglašava pomoć Srbije kada je u pitanju pandemija virusa korona gdje je Republika Srpska potupno nespremna bila i sa lošom organizacijom bila u kolapsu.

"Zahvaljujući Srbiji i podršci kroz medicinsku pomoć, osoblja i drugo, koliko toliko održalo se ovakvo stanje u zdravstvu",rekao je Šarović.

alt

"Mislim da ovo treba raskrinkati apsolutno i mislim da nijedan zvaničnik iz RS ne može da radi protiv interesa predsjednika Srbije. Uostalom Dodik je radio i apsolutno i protiv Miloševića, Koštunice, Tadića i evo sada Vučića protiv svakog predsjednika Srbije na ovaj ili onaj način u ovoj ili onoj fazi, ja bi lično volio da se ovo raskrinka i da se vidi šta je prava istina", kazao je Šarović.

On kaže da je njegova impresija da je Dodik procijenio da je dovoljno jak da može da igra i ovu utakmicu i da može da se okuša u konkurenciji sa tako velikom značajnom ličnošću kao što je predsjednik Srbije.

"Mislim da se prevario i da nije trebalo da ulazi u to. Ja lično osuđujem i vjerujem većina javnosti i to gledam kao građanin, bilo koje uplitanje u stvari bilo koje pa i personalne, susjedne Srbije je neprihvatljivo. Svako iz ove Republike Srpske i zvaničnik treba da poštuje vlast u Beogradu koja je izabrana legalno i da se tako i ophodimo i naravno i sa druge strane da bude isti odnos i da to bude matrica ponašanja našeg prema onima koji predstavljaju maticu Srbiju", kazao je Šarović.

Za predsjednika Partije demokratskog progresa Branislava Borenovića, ovo što Dodik radi je podmuklo, ružno i pokvareno.

"Rušiti predsjednika Srbije na takav način je nedopustivo i to očigledno pristaje čovjeku koji je to radio u prošlosti i koji je mnogo puta prevario ključne ljude nama bratske Republike Srbije. Aleksandar Vučić to nije zaslužio pogotovo nakon velike podrške srpskom narodu i Republici Srpskoj i ljudima koji žive u Srpskoj. Pomagao je i mnoge lokalne zajednice", kazao je Borenović u izjavi BN TV.

alt

On je mišljenja da je krajnje bezobrazno od strane Milorada Dodika i da je to kontinuitet jedne njegove prevarantske politike prema ključnim ljudima Srbije koji su uvijek bili uz narod RS, a to je radio i radi gospodin Vučić.

"S te strane je važno da se sazna istina o takvom podmuklom djelovanju Milorada Dodika", kazao je Borenović.

Predsjednik DNS Nenad Nešić kaže da nijedan lider Srba u BiH sebi ne može dozvoliti loše odnose sa predsjednikom Srbije, navodeći da su Srbija i predsjednik Vučić samo činili dobro za Republiku Srpsku.

alt

"Mogu slobodno da kažem da su se na neki način postavili zaštitnički u odnosu na Republiku Srpsku, ali isto tako treba naglasiti da je Srbija velika sredstva uložila u RS i njen razvoj. Tako da vlast koja nema dobre poštene i iskrene odnose sa Beogradom ne zaslužuje da bude vlast u Republici Srpskoj i takva vlast treba da ode sama jer bez obzira koliko se činili blizu izbori svaki dan za Republiku Srpsku je bitan", kazao je Nešić u izjavi BN TV.

Podsjetimo da je prethodnih dana Milorad Dodik imao više tajnih sustanaka sa nekim sumnjivim poslovnim ljudima, kao i sa pojedinim vladikama SPC na kojim se razgovaralo, između ostalog, o izboru novog patrijarha, ali i o "rušenju" predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o čemu smo ranije izvještavali.

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...