MEDOJEVIĆ KIPTI OD BIJESA: "Najbolje je da Đukanović usvoji Abazovića i vodi ga svojoj kući!"

Nebojša Medojević poručio je na svom Twitter profilu da bi Milo Đukanović trebalo da usvoji Abazovića i vodi ga kući s obzirom na to da se tako često sastaju.

  • Regija

  • 26. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 0

"Abazovic se i danas sastaje sa Đukanovićem. Najbolje da ga Đukanović usvoji i vodi kući", napisao je na Twitteru lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

 

Kako javljaju lokalni mediji, danas je održan sastanak predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića te ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, na kojem je razmotreno pitanje vođenja vanjske politike imajući u vidu nadležnosti Predsjednika Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije nakon sastanka.

"Konstatovano je da je kontinuirana i otvorena komunikacija preduslov uspješne kohabitacije, čiji je cilj očuvanje funkcionalnosti sistema države Crne Gore, njenog ugleda i prestižnog mjesta u međunarodnim odnosima, i dobrih rezultata koje je Crna Gora ostvarila na planu vanjske politike i evropskog i euroatlantskog vanjskopolitičkog kursa. Na tom putu, prioritet je odbrana dostojanstva politika, institucija i građana Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Prepoznata je, kako dodaju, jasna nadležnost Predsjednika i Vlade u procesu selekcije diplomatskih predstavnika Crne Gore, kao i pravo Vlade da diplomatski predstavnici budu autentičan izraz njene vanjske politike.

"U tom kontekstu, postignut je dogovor u pogledu izlaska iz problema opoziva jednog broja ambasadora, a koji je prvenstveno bio vezan za javna obrazloženja povodom predloga Vlade, i dogovoreno da u daljem procesu bude nastavljena dosadašnja pozitivna praksa vanjskopolitičkih konsultacija, na nivou 3 predsjednika i ministra vanjskih poslova, koja će garantovati kvalitetan dijalog i odabir kadrova čime će se nastaviti dosadašnji stabilan vanjskopolitički kurs Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Đukanovića, Abazovića i Radulovića.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...