TRUMPOVI LJUDI NE MIRUJU: Američki savezni sudija blokirao Bidenovu odluku o...

Jedan američki savezni sudija privremeno je blokirao pokušaj Joea Bidena da zaustavi deportaciju nekih imigranata na period od 100 dana, što je odluka koju su oštro napale grupe za zaštitu ljudskih prava.

  • Svijet

  • 27. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 0

Američki okružni sudija Drew Tipton, kojeg je imenovano bivši predsjednik Donald Trump u južnom okrugu Texasa, izdao je privremenu mjeru zabrane koja blokira prijedlog u cijeloj zemlji na 14 dana nakon pravnog osporavanja koje je ranije podnio Texas, piše "Al Jazeera English".

Tipton je rekao da Bidenova administracija nije “pružila nikakvo konkretno, razumno opravdanje za stodnevnu pauzu u deportacijama”.

Očekuje se da će se Bidenova administracija žaliti na ovu presudu.

Biden je tokom kampanje obećao da će uvesti stodnevni moratorij na deportacije ako bude izabran, što je prijedlog koji je naglo bio u suprotnosti s Trumpovim suzbijanjem imigracije.

Tiptonova naredba rani je udarac za Bidenovu administraciju, koja je predložila dalekosežne promjene koje traže zagovornici imigracije, uključujući plan za legalizaciju oko 11 miliona imigranata koji žive u SAD-u bez dokumentacije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...