“GLEDALA SAM SMRT U OČI”: Terorisao je cijelo selo pa ubio komšiju i njegovo tijelo bacio u bunar (FOTO)

U noći kada je ubio Veselića, on je prvo otišao u obližnju kuću u kojoj su bile Gordana Božić i njena majka Danica Stanić.

  • Hronika

  • 27. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 0

Bogdan Vajukić (22) u nedjelju, u noći ubistva Gojka Veselića (76), pokušao je opljačkati još jednu kuću u mjestu Koljani kod Laktaša, ali su ga žene uspjele otjerati, javlja reporter portala "Srpskainfo" s terena.

Podsjetimo, Vajukić je uhapšen nakon što je osumnjičen da je udarcima šakama ubio komšiju Veselića, a njegovo tijelo potom bacio u bunar.

U noći kada je ubio Veselića, on je prvo otišao u obližnju kuću u kojoj su bile Gordana Božić i njena majka Danica Stanić.

– Prvo je lupao na vrata, a kada sam zagalamila, on je otišao. Poslije toga sam čula neku vrisku i kroz prozor sam vidjela auto koji se kretao sa ugašenim svjetlima. Poslije nekog vremena ponovo je došao do vrata i počeo da lupa – rekla je Gordana za "Srpskainfo".

Kaže da se uplašila kao nikad u životu.

– Razbio je rukom prozor na vratima te ih s unutrašnje strane pokušao otključati. Gledala sam smrt u oči i počela sam jaukati i dozivati pomoć. Samo sam ponavljala da mi je još samo jednom u životu vidjeti sina – ispričala je Božićeva.

Dodala je da je uzela telefon i pokušala pozvati supruga, a da joj je od straha telefon ispao iz ruke.

Vajukić je vjerovatno, kada je čuo da nekoga zove telefonom, pobjegao od njihove kuće.

Gordana kaže da je zatim pozvala policiju, koja je došla i tek nakon njihovog uvjeravanja prišla i uhapsila Vajukića.

Sumnja se da je između ova dva dolaska do ove kuće Vajukić ubio nesretnog starca.

Tijelo starca pronađeno je u utorak u večernjim satima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...