AUDI A4 I A6 PRELAZE NA STRUJU: Ali, ima još vremena, jer to se neće dogoditi do...

...kraja ove decenije.

  • Auto

  • 27. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 0

Audijeve popularne limuzine nudit će se isključivo u kombinaciji električnog pogona.

Još donedavno su njemački reprezentativni modeli u kombinaciji dizelskog pogona bili standard i san mnogih, a onda su zakon i trendovi prebacili većinu na benzin. Tako je i sada, uz veći ili manji upliv hibridnih tehnologija, no ni tu nije kraj.

Vjerovali ili ne, Audijevi modeli A4 i A6 nudit će se isključivo s električnim pogonom. I to je potvrdio sam šef Audija Markus Duesmann za njemački "Manager Magazin", piše "T3N". Pritom imate još vremena, jer se to neće dogoditi do kraja ove decenije. 

Duesmann naglašava kako je tranzicija na električnu energiju bitna i mora se dogoditi što prije. Hibride i plug-in hibride vidi kao zastarjelu tehnologiju. 

Nove generacije spomenutih modela na tržište dolaze 2023. godine, a nudit će i električne izvedbe. Međutim, klasični motor će ostati u igri još neko vrijeme, baš kao i hibridi. U pogledu dizajna, pak, ne očekujte velike promjene. Bit će to moderniji i agresivniji izgled, ali i dalje vrlo prepoznatljiv.

A kad je ekstravagancija u pitanju, Duesmann je tu jasan. Dalje od A8 u limuzinskom i Q7 u SUV segmentu se neće ići. Međutim, projekt Artemis je živ i serijsku izvedbu ćemo ugledati 2024. godine. 

(Index Auto)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...