ITALIJANSKI MEDIJI BRUJE O SUKOBU DŽEKE I FONSECE: Nakon utakmice protiv Spezije, portugalski stručnjak povukao RADIKALAN POTEZ

Bh. napadač Edin Džeko prethodnih dana je glavna tema italijanske javnosti zbog svog statusa u Romi.

  • Sport

  • 27. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 0

Džeko nije igrao za vikend protiv Spezije, a iz kluba su rekli da ima problema s povredom. No, mediji u Italiji otkrili su da je to samo izgovor, te da Džeke nema u sastavu zbog sukoba s trenerom Paulom Fonsecom.

Portugalskom stručnjaku je zasmetalo kako se bh. napadač ponašao u Kupu Italije na meču protiv Spezije, te mu je to jasno dao do znanja tako što ga je uklonio iz početnog sastava.

Prethodnih dana Džeko je trenirao odvojeno od ekipe, a jučer je objavljeno da ima problema s povredom desnog bedra.

No, večeras je italijanski Sky Sport objavio da je Džekina povreda samo paravan za ono što se dešava u klubu. Jasno je da bh. fudbaler nije u najboljim odnosima s trenerom, te da su čelnici kluba u ovom slučaju pružili podršku Fonseci.

Navodno, Džeko je danas zatražio da trenira s ostatkom ekipe jer se dobro osjeća, ali je dobio odbijenicu. Fonseca i čelnici kluba su odlučili da Džeko i danas trenira odvojeno od ekipe.

Očekuje se da će Dijamantu biti oduzeta kapitenska traka, a kako stvari stoje neće igrati ni za vikend protiv Verone. Da li će Džeko u samom finišu januarskog prelaznog roka napustiti Vučicu ostaje nam da vidimo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...