"MOGU ONI DA RADE ŠTA HOĆE...": Vučić je najveći majstor u izmišljanju neprijatelja, rekao je da...

...ima i onih koji bi željeli da Beograd nikada ne bude srpski grad. A ko je to rekao?

  • Regija

  • 28. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 4

"Spomenik Stefanu Nemanji sporan je za one koji bi želeli da Beograd, osim činjenice da je on uvijek bio kosmopolitski grad, nikada ne bude srpski grad", odgovor je Aleksandra Vučića na pitanje zašto je sporan spomenik Stefanu Nemanji, prenosi Tanjug.

Vučić je istaknuo da je "Stefan Nemanja sidro srpske državnosti, kao što je Sveti Sava, i u moralnom i u duhovnom smislu krst naše duhovnosti".

"Mogu oni da rade šta hoće, narod je bio presrećan i načinom na koji smo to uradili i skromnošću kojom smo sve izveli, a istovremeno smo dobili jedan od najlepših spomenika u Evropi", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Spomenik Stefanu Nemanji sinoć je svečano otkriven na obnovljenom Savskom trgu u Beogradu.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...