POTVRĐENA OPTUŽNICA: Pripadnici SIPA-e uzimali mito

Alešević je za Pandžu ili drugo službeno lice učinio dar radi posredovanja da se izvrši radnja koja bi se morala izvršiti, saopšteno je iz Suda BiH.

  • Hronika

  • 29. Jan. 2021  29. Jan. 2021

  • 0

Sud BiH djelimično je potvrdio optužnicu koja pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Marka Pandžu i Nermina Aleševića tereti za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

U optužnici se navodi da je optuženi Pandža, svjestan da nezakonito postupa radi nelegalnog ostvarivanja lične koristi, zahtijevao i primio dar za sebe da, u okviru svoje funkcije, posreduje da se izvrše radnje koje bi se morale izvršiti.

Prema optužnici, Alešević je za Pandžu ili drugo službeno lice učinio dar radi posredovanja da se izvrši radnja koja bi se morala izvršiti, saopšteno je iz Suda BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...