NAJNOVIJI REZULTATI KOJI VAS MOŽDA IZNENADE: Ovo je idealan broj seksualnih partnera

Nova anketa otkrila je idealan broj seksualnih partnera koji bi osoba trebalo da ima, bar prema mišljenju ispitanih 1.000 žena i isto toliko muškaraca.

  • Sex i grad

  • 30. Jan. 2021  30. Jan. 2021

  • 1

Istraživanje koje je proveo britanski sajt za upoznavanje "IllicitEncounters.com", uključivalo je 1.000 muškaraca i 1.000 žena, a ispostavilo se da 52 posto ispitanih smatra da bi taj broj trebalo da bude 13.

Prema podacima, neke može da odbije činjenica da je druga polovina imala više od 18 seksualnih partnera, s čime se slaže 73 posto ispitanika. Čini se da neki to vide kao znak da bi neko mogao da bude nevjeran, što ne mora da bude povezano.

Podaci su, također, pokazali da 67 posto žena laže o broju svojih seksualnih partnera, u odnosu na samo 13 posto muškaraca. To bi moglo da bude zato što su žene opreznije u dijeljenju svojih intimnih poduhvata kako bi djelovalo da su konzervativnije prema suprotnom spolu, prenosi "Daily Star".

Čak 77 posto muškaraca reklo je da bi spavalo s nekim na prvom sastanku ako postoji hemija, u poređenju sa samo 39 posto žena.

Većina ne želi da zna seksualnu historiju svog partnera

Zanimljivo je da više muškaraca (59%) nego žena (46%) smatra kako veliki broj seksualnih partnera čini nekoga manje poželjnim, što sugeriše da i dalje postoji socijalna stigma u pogledu percepcije promiskuiteta među spolovima.

Prema tom istraživanju, samo 31 posto muškaraca i žena želi da zna seksualnu historiju svog partnera, što ukazuje na to da ljudi radije ne bi htjeli da moraju da se nose sa svojim osjećajima u vezi s tim pitanjem, posebno ako im se odgovor ne sviđa.

Stručnjaci za seks vele kako veliki broj seksualnih partnera mnoge odbija, jer niko ne želi da bude samo još jedan, odnosno jedna u nizu. "Isto tako, ne želite da izlazite s nekim ko jedva ima iskustva..."

"Broj 13 je idealan i garantuje da ćete završiti u krevetu s nekim iskusnim, avanturističkim i otvorenim."

(SB/Superzena.b92.net)   

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...