VIŠE NIJE TAJNA: Ovaj čovjek tvrdi da je vlasnik "Putinove" palače

Putin je demantirao te optužbe, za koje tvrdi da im je svrha Rusima "isprati mozak" i potaknuti ih na prosvjede.

  • Svijet

  • 30. Jan. 2021  

  • 3

Milijarder Arkadij Rotenberg, blizak predsjedniku Vladimiru Putinu, rekao je danas da je vlasnik "palače" za koju je zatvoreni oporbeni čelnik Aleksej Navaljni tvrdio da je koristi ruski predsjednik.

"Prije nekoliko godina uspio sam se dogovoriti s vjerovnicima i postao sam korisnik tog zdanja", izjavio je Arkadij Rotenberg, po njegovu tiskovnom uredu. Dodao je da zgradu namjerava pretvoriti u hotel.

"Sve se obavlja profesionalno i nadam se da ćemo završiti hotel za nekoliko godina", izjavio je poslovni čovjek, bivši Putinov partner za džudo.

Oporbeni čelnik Aleksej Navalni optužio je u filmu na YouTubeu, pregledanom 100 miliona puta, Vladimira Putina da koristi "raskošnu i golemu palaču" na obali Crnog mora čija je izgradnja stajala više od milijardu eura. 

Putin je demantirao te optužbe, za koje tvrdi da im je svrha Rusima "isprati mozak" i potaknuti ih na prosvjede.

Ruska državna televizija je objavila snimke zgrade na kojoj traju radovi i daleko je od luksuza koji opisuje Navalni, što smatraju dokazom njegovih manipulacija. 

Saveznici oporbenog čelnika tvrde da radovi na rezidenciji traju zbog građevinskih propusta i da je Vladimir Putin njezin stvarni korisnik, piše Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...