NE GINE JOJ ROBIJA: Majka troje djece drogu pripremala u svojoj kući u Kiseljaku, evo kako je ordinirala...

Čehićeva se tereti da je u dužem periodu pa sve do hapšenja 28. septembra 2020. na području Kiseljaka nabavljala određenu količinu opojnih droga amfetamin i kanabis.

  • Hronika

  • 01. Feb. 2021  01. Feb. 2021

  • 1

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Amine Čehić (1993) zbog dilanja droge i proslijedilo je sudiji za prethodno saslušanje Općinskog suda u Kiseljaku.

Čehićeva se tereti da je u dužem periodu pa sve do hapšenja 28. septembra 2020. na području Kiseljaka nabavljala određenu količinu opojnih droga amfetamin i kanabis. Drogu je čuvala u svojoj kući u Kiseljaku, u kojoj živi s nevjenčanim suprugom i troje maloljetne djece. Tu je čuvala djecu i pripremala drogu u odgovarajuća pakiranja radi daljnje prodaje kupcima. Pripremljena pakovanja preprodavala je konzumentima opojne droge, među kojima su A. Z, Z. B, S. H., te drugim licima na način da je s kupcima telefonom unaprijed dogovarala vrijeme i mjesto prodaje.

Prilikom pretresa kuće i Porschea 28. septembra 2020. pronađeni su PVC vreća s kanabisom neto mase 485,46 grama, staklena tegla u kojoj se nalazi svijetložuta materija, neto mase 27,677 grama (amfetamin). Potom je hemijskim vještačenjem konstatovano da zaplijenjena droga sadrži psihotropne supstance tetrahidrokanabinol (THC).

Nađena je i smeđa vrećica u kojoj se nalazi digitalna vaga za vaganje droge te dva mobitela kojima je kontaktirala s konzumentima.

Čehićeva se tereti za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za što je u Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine predviđena kazna zatvora od jedne do 10 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...