NAKON AKCIJE SIPA-e U SARAJEVU OGLASIO SE I MURIZ MEMIĆ: "Ifet Feraget je rekao da će ovo trajati pet godina, dočekasmo i taj dan..."

Po nalogu tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo vrše pretrese radi prikupljanja dokaza. Pretresi se vrše u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića u februaru 2016. godine.

  • Društvo

  • 01. Feb. 2021  01. Feb. 2021

  • 0

Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilašto BiH radi dulji vremenski period, a odnosi se na krivična djela organiziranog kriminala, a u vezi s ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza o stradanju Dženana Memića u februaru 2016. godine. Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo.

U interesu istrage, Tužilaštvbo BiH ne može dati javnosti više detalja ni informacija, naveli su.

Na vijest o pretresima reagovali su iz grupe "Pravda za Dženana Memića".

“A rekli smo vam, odustati nećemo. Ovo je tek početak”, naveli su.

Muriz Memić, otac Dženana Memića, u izjavi za N1 portal kazao je da je vjerovao državnom Tužilaštvu.

“Dočekasmo nakon pet godina. Ifet (Feraget, advokat porodice Memić) rekao je na početku ‘Murize, ovo će trajati pet godina.’ Mada ovo još nije kraj, ovo je tek početak. Ja sam znao za ovo, šutjeli smo, morali smo. Znao sam da će doći ovaj dan”, kazao je Muriz Memić za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...