ADVOKAT IFET FERAGET, OTVORENO: "Drago nam je da zbog porodice Memić, a isto tako i zbog porodice Dragičević..."

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo vrše pretrese radi prikupljanja dokaza.

  • Društvo

  • 01. Feb. 2021  01. Feb. 2021

  • 0

Pretresi se vrše u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića u februaru 2016. godine. Advokat Ifet Feraget, koji zastupa porodicu Memić u slučaju stradanja Dženana Memića, kazao je za N1 da on na ovom slučaju radi pet godina.

“Ni sam sebi nisam mogao obećati da će ovaj dan doći, ali sam čvrsto vjerovao u to. Ubjeđen sam da je ovo početak nekih promjena u pravosuđu, jer ovakve prilike, poput Dženana Memića i Davida Dragičevića, ne smiju biti propuštene. Pravda se ne smije nikome uskratiti. Ostaje nam da sada vidimo kako će to dalje ići. Drago nam je da zbog porodice Memić, a isto tako i zbog porodice Dragičević, ovo je neki vjetar u leđa i mislim da će se ići u dobrom smjeru. Tužilaštvo BiH je pokazalo i osvjetlalo obraz, ostaje nam da vidimo kako će se dalje razvijati situacija”, kazao je Feraget.

On je naveo da SIPA pretresa Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, koja je kobne noći bila s Dženanom Memićem, i Hasana Dupovca, tadašnjeg šefa za saobraćaj.

Nekoliko osoba je “pod kontrolom” službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, gdje se vrše pretresi radi prikupljanja dokaza u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića u februaru 2016. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...