DAVOR DRAGIČEVIĆ PONOVO OPTUŽIO MUP RS-a ZA SMRT SINA PA PORUČIO: "U pitanju je organizovani kriminal, UBISTVA DAVIDA I DŽENANA SU ZATAŠKANA"

Davidov otac Davor Dragičević nada se da će Tužilaštvo BiH povući korake i u slučaju "David Dragičević".

  • Društvo

  • 01. Feb. 2021  01. Feb. 2021

  • 0

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo vrše pretrese radi prikupljanja dokaza. Pretresi se vrše u okviru predmeta za organizovani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića u februaru 2016. godine.

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju je nekadašnji šef Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage Hasan Dupovac.

“Ni sam sebi nisam mogao obećati da će ovaj dan doći, ali sam čvrsto vjerovao u to. Ubijeđen sam da je ovo početak nekih promjena u pravosuđu, jer ovakve prilike, poput Dženana Memića i Davida Dragičevića, ne smiju biti propuštene”, rekao je Ifet Feraget, advokat porodica Dragičević i Memić.

Davidov otac Davor Dragičević nada se da će Tužilaštvo BiH povući korake i u slučaju "David Dragičević".

“Kao što je rekao naš advokat, porodica Memić i Dragičević, gospodin Feraget, nadamo se da je ovo konačno prilika Tužilaštvu BiH i čitavom pravosudnom sistemu da pokažu svoju snagu. One dokaze koje posjedujemo gospodin Memić i ja, očigledno je da se radi o zataškivanju ubistva naših sinova Davida i Dženana. Nadam se da će Tužilaštvo BiH preuzeti i slučaj 'Dragičević' s ciljem otkrivanja ko je ubio mog sina”, rekao je Dragičević.

On je ponovo optužio vrh MUP-a Republike Srpske kada je u pitanju ubistvo njegovog sina.

“U pitanju je organizovani kriminal. Kao što je rekao gospodin Feraget, Tužilaštvo BiH ne smije propustiti ovakve prilike”, prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...