PLENKOVIĆ SE OBRUŠIO NA POSLANIKE EVROPSKOG PARLAMENTA: "Oni nisu ništa poštivali"

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u ponedjeljak je nakon sjednice Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice rekao je da će preminulog zastupnika Miroslava Tuđmana u Hrvatskom saboru zamijeniti Tomislav Okroša, načelnik općine Dubrava te kandidat na listi HDZ-a u drugoj izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima, piše N1 televizija.

  • Regija

  • 01. Feb. 2021  02. Feb. 2021

  • 1

Plenković je rekao da se opozicija prošle sedmice ponašala "ispod svake razine" kada je srušila kvorum u Saboru te onemogućila glasanje o nisu zakona. "Nije na razini trenutka u kojem se Hrvatska trenutno nalazi, a i ispod je moralnih kriterija", rekao je Plenković.

On je inicijativu koja je došla iz opozicije ocijenio "demagoškom". "Ta je inicijativa prepisana od druge grupe koja želi srušiti Hrvatsku gospodarsku komoru i druge institucije. To su pisali ljudi koji su politički aktivni, to nije ništa spontano bilo", rekao je Plenković.

"To su pokušaji da se demontiraju institucije, a inicijativu vode oni koji su nezadovoljni radom tih institucija. Mi možemo imati prijedlog za reformu, ali onakav kakav želi većina. Nećemo sigurno odlučivati o demagoško-populističkoj inicijativi pred zidom pred koji nas žele gurnuti određene opcije."

Plenković se osvrnuo i na slušaj italijanskih poslanika Europskog parlamenta koji su u subotu došli u Hrvatsku kako bi provjerili stanje na granici između BiH i Hrvatske. "To nije bila službena delegacija. Kada se takvi posjeti inače organiziraju, glavno je pravilo da se poštuje pravno ozračje zemlje u koju se dolazi. Oni nisu ništa poštivali", rekao je premijer.

Plenković je potom istaknuo da je saborska opozicija nedavno pokazala sjajan primjer saradnje na nadstranačkim dokumentima. "Kada smo prezentirali nacrt prijedloga Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske, oporba nije imala nikakve ideje, kreacije i sugestije", rekao je Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...