NOVA VUČIĆEVA PREDSTAVA: "Namjeravamo da vakcinišemo medicinare iz RS u Srbiji"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas mogućnost da dio medicinskih radnika iz RS bude vakcinisan protiv koronavirusa u Srbiji, navodeći da će o tome razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

  • Regija

  • 01. Feb. 2021  02. Feb. 2021

  • 0

“Narednih dana moramo da rješavamo i vjerujem da ćemo uspjeti da riješimo, da pozovemo dio po dio medicinskih radnika iz RS da na teritoriji Srbije i njih vakcinišemo jer nemamo dozvolu da izvozimo vakcine, a želimo da zaštitimo koliko god je moguće i stanovništvo iz RS”, rekao je Vučić.

On je, nakon sastanka sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom, istakao da je francuski predsjednik dva puta rekao da je Srbija pametno postupala u vezi sa nabavkom vakcina protiv virusa korona.

“Ne znam da li smo pametno, ali smo se borili, radili, trudili. Dok ne vakcinišemo 1,5 ili dva miliona ljudi, ne mogu da kažem da smo blizu završetka, a biću zadovoljan tek kada vakcinišemo tri miliona ljudi”, rekao je Vučić za Televiziju “Pink”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...